0727.329.733 / 0722.588.659
0727.329.733, 0722.588.659
arta fierului
arta fierului
arta fierului
arta fierului
Următorul transport în 9 zile
Număr produse 1147
Număr produse în promoție 404
Ultima actualizare 27.01.2023 15:32:33
Otelul si otelul inoxidabil

Otelul este un aliaj de fier la care se amesteca carbonul. Utilizarea sa principală în construcții este forța, deoarece această substanță își păstrează volumul și forma timp îndelungat. Lucrul este că particulele corpului sunt într-o poziție de echilibru. În acest caz, forța de atracție și forța respingătoare dintre particule sunt egale. Particulele sunt într-o ordine clar definită.
Există patru tipuri de acest material: oțel simplu, aliat, slab aliat, din aliaj de înaltă calitate. Ele diferă în numărul de aditivi din compoziția sa. În obicei conține o cantitate mică, și apoi crește.

Utilizați următoarele suplimente:
Mangan.
Nichel.
Chrome.
Vanadiu.
Molibden.

Oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai multe aliaje de fier din oțel. Conține crom de la 15 la 30%, ceea ce îl face rezistent la rugină, creând un strat protector de oxid pe suprafață și carbon. Cele mai populare branduri de acest gen au devenit străine. Aceasta este seria 300 și 400. Ele se disting prin puterea lor, rezistenta la conditii adverse si plasticitate. Seria 200 este de calitate inferioară, dar mai ieftină. Acesta este un factor benefic pentru producător. Pentru prima dată compoziția sa a fost observată în 1913 de către Harry Brearly, care a efectuat multe experimente diferite pe oțel.

În prezent, oțelul inoxidabil este împărțit în trei grupe:

1. Rezistent la căldură - la temperaturi înalte are o rezistență mecanică și o stabilitate ridicată. Părțile care sunt fabricate din acesta sunt utilizate în domeniile farmaceutic, industria rachetelor, industria textilă.
2. Rezistent la rugină - are o rezistență mai mare la procesele de rugină. Se utilizează în gospodării și dispozitive medicale, precum și în inginerie pentru fabricarea pieselor.
3. Rezistent la căldură - rezistent la coroziune la temperaturi ridicate, adecvat pentru utilizare în instalații chimice.

Punctul de topire al oțelului inoxidabil variază în funcție de gradul și cantitatea de aliaje de la aproximativ 1300 ° C la 1400 ° C.

Elemente din otel inox sunt extrem de apreciate in domemniul arhitecturii contemporane, atat din motive practice cat si estetice. Inoxul a fost in mare voga in perioada Art Deco. O serie intreaga de poduri, monumente sau sculpturi sunt construite din otel inoxidabil, industria automobilelor ii este de asemenea profund recunoscatoare acestui element, ca si cea feroviara pentru constructia de vagoane sau industria aeronautica pentru constructia primelor avioane.

Cataloage
Noutăți


Otelul si otelul inoxidabil

Data:17/11/2022 12:14:35

Otelul este un aliaj de fier la care se amesteca carbonul. Utilizarea sa principală în construcții este forța, deoarece această substanță își păstrează volumul și forma timp îndelungat. Lucrul este că particulele corpului sunt într-o poziție de echilibru. În acest caz, forța de atracție și...

[ Mai multe articole ] [ Citeste mai mult ]
Arta Fierului © 2023